Casemanagement bij HCS

Ik ben Jeroen Wijgergangs en ben al ruim 25 jaar werkzaam als bedrijfsarts. Na zoveel jaar ken ik het vak en kan ik mijn ervaring inzetten in de begeleiding van artsen bij HCS die nog jong zijn in het vak.
HCS is een arbodienstverlener en ondersteunt werkgevers, werknemers en adviseurs bij verzuim, arbeidsongeschiktheid, duurzame inzetbaarheid, sociale zekerheid en verzorgt trainingen.

Hoe mijn dag eruit ziet?
Als bedrijfsarts bij HCS heb ik een breed takenpakket waarbij ik naast het zelf uitvoeren van spreekuren ook artsen begeleid die onder supervisie aan de slag zijn, maar ook praktijkondersteuners die in taakdelegatie een aantal taken uitvoeren. Bij HCS is hybride werken mogelijk, zo kan ik vanuit huis overleggen en telefonisch spreekuur houden.

Aandacht voor ontwikkeling
Wat me aantrekt in HCS is dat het een relatief jonge arbodienst is. Sinds 2019 heeft HCS (bedrijfs)artsen en praktijkondersteuners in dienst, zodat niet alleen de CM-begeleiding maar ook de medische begeleiding wordt uitgevoerd. Hierdoor zijn we volop in ontwikkeling en maken we een mooie groei door. Ik merk dat er hierbinnen veel ruimte is voor ideeën en verbeterpunten, daar wordt echt naar geluisterd. Er werken ook veel artsen die nog startende zijn in de bedrijfsgeneeskunde. Daarom is er veel aandacht voor ontwikkeling en kennisvergroting. Bijvoorbeeld via coaching, supervisie, intervisie en deelname aan workshops. Als senior bedrijfsarts begeleid ik startende a(n)iossen en geef ik supervisie. Dat maakt het werken bij HCS leuk.

Goede energie
En als het werk leuk is, zorgt dat ook weer voor een goede energie in de organisatie. Iedereen is enthousiast, positief en wil dingen voor elkaar overnemen. Er wordt ook veel naast het werk georganiseerd. Kortgeleden was er bijvoorbeeld een vrijwilligersmiddag waarvoor je je kon inschrijven. Wie meedeed kreeg vanuit HCS de ruimte om vrijwilligerswerk te doen in een verzorgingshuis.

Fijn geregeld
Fijn werken staat of valt ook met goede ondersteuning. Wat heel prettig is bij HCS, is dat praktijkondersteuners veel ruimte krijgen om die ondersteuning te geven. Qua ICT moet ik natuurlijk de gebruikelijke administratie doen. Maar het systeem maakt het makkelijk. Via het systeem worden al mijn activiteiten goed ingepland door het secretariaat. Het is een kwestie van agenda openen en ik weet precies wat ik te doen heb.

Nieuwe collega’s
Kom je bij HCS werken, dan krijg je niet alleen een warm welkom, je krijgt ook een gedegen inwerkprogramma. Daarin maak je kennis met je collega’s zoals de (bedrijfs)artsen en praktijkondersteuners en leer je alles over de werkwijze. Daarna word je gekoppeld aan één vaste bedrijfsarts die je als coach begeleidt en supervisie geeft. Wie in opleiding is tot bedrijfsarts wordt ook gekoppeld aan een praktijkopleider. Het team waarin je komt te werken is klein, zodat je makkelijk je plek vindt. Bij HCS krijg je letterlijk en figuurlijk een goede start. Zo werken we samen vooruit!

Word jij Jeroen's collega?
Bij HCS zijn we altijd op zoek naar bedrijfsartsen die met impact en plezier waarde toevoegen aan onze organisatie en dienstverlening. Ga naar Werken bij en bekijk onze vacatures om een beter beeld te krijgen van je carrièremogelijkheden bij HCS.