Winkelier werkt met HCS team aan lager verzuim en duurzame re-integratie

Goed nieuws in moeilijke tijden. In januari heeft de overheid extra economische regelingen aangekondigd om bedrijven tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. Bestaande regelingen worden uitgebreid, kwalificatiedrempels verlaagd en meer soorten bedrijven kunnen rekenen op overheidssteun.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Als eerste maatregel wordt de TVL, voor bijvoorbeeld de huur of onderhoud, breder beschikbaar en verhoogd voor alle gekwalificeerde bedrijven. Deze tegemoetkoming was eind 2020 al beschikbaar voor het MKB en zzp’ers. Nu vallen alle bedrijven met meer dan 30% omzetverlies onder de TVL-regeling. Daarnaast worden de minimum- en maximumsubsidies verhoogt tot respectievelijk €1.500 en €400.000. De regeling loopt in ieder geval door in de eerste helft van 2021. Dien je aanvraag per kwartaal in bij de RVO.

Geen vermindering NOW-regeling

De tweede maatregel betreft een verhoging van de NOW-regeling. Dit is de tegemoetkoming in de loonkosten van werknemers die bedrijven kunnen aanvragen wanneer zij ten minste 30% omzetverlies hebben. 2021 zou een versobering in de tegemoetkoming in loonkosten voor ondernemingen brengen. Onlangs is besloten de bedragen ook voor het tweede kwartaal niet te verminderen. Tot 1 juli 2021 kunnen bedrijven zelfs tot 85% van hun loonkosten vergoed krijgen, een verhoging van 5% ten opzichte van de eerdere NOW-regelingen. De 4e aanvraagperiode start op 15 februari.

TOZO voor startende ondernemingen

Ten slotte krijgen per 1 februari 2021 ook startende ondernemingen financiële steun via subsidies en rentevrije leningen. Deze maatregel steunt ook ondernemingen die in eerdere kwartalen nog geen inkomsten hadden en dus geen aanspraak maakten op vorige regelingen. Om zoveel mogelijk ondernemers ook in hun kosten van 2020 nog tegemoet te komen, geldt de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) met terugwerkende kracht.

Helaas heeft een strengere lockdown met avondklok voor veel bedrijven de inkomsten nog verder beperkt. Naast bovenstaande regelingen worden ondernemingen geholpen door middel van ruim beschikbare leningen met coulante terugbetaaleisen en uitstel van administratieve verplichtingen. Met de uitbreiding van financiële steun wil de overheid zoveel mogelijk bedrijven overeind houden. Maak dus gebruik van de hulpmiddelen die de overheid beschikbaar stelt.

Meer weten over de coronategemoetkomingen voor bedrijven?

Wij reageren binnen 2 werkdagen

Ik ben een*

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

{{ message }}

beschermd door reCAPTCHA

Bedankt {{ firstName }} {{ lastName }}

We reageren binnen 2 werkdagen

Er ging iets mis met het opsturen van je verzoek

Advies of ondersteuning nodig? Neem contact op.