Wet op Arbeid en Zorg

Maakt u optimaal gebruik van de Wet op Arbeid en Zorg (WAZO)?

Werkgevers moeten het loon van een zwangere medewerkster doorbetalen gedurende haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Werkgevers kunnen deze kosten bij het UWV declareren.  Helaas blijkt uit onze praktijk dat niet alle declaraties bij het UWV terecht komen en tevens niet alle declaraties juist worden verwerkt.

Waarom is dit van belang?
De duur van een WAZO-uitkering is gemiddeld 80 dagen. Het gaat daardoor om een substantieel deel van het jaarsalaris van uw medewerker. Een kleine fout in de duur of hoogte van deze uitkering loopt al snel op tot vele duizenden euro’s.

Het narekenen van de ontvangen bedragen is vaak tijdrovend en lijkt weinig zinvol. Toch zien we bij 1 op de 20 uitkeringen een afwijking tussen het recht op WAZO en de daadwerkelijk ontvangen gelden.

Human Capital Scan biedt de WAZO-check aan als vast onderdeel van Support. Middels deze check beoordelen we periodiek of alle declaraties zijn ingediend, verwerkt en of u ook daadwerkelijk de juiste bedragen heeft ontvangen.

Investering
De controle vraagt weinig tijd van uw organisatie omdat de meeste gegevens voorhanden zijn. Onze consultant verzorgt de berekeningen, evenals de aanvullende declaraties.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt telefonisch contact opnemen met Joey de Klerk via 023-2100110. Bent u direct benieuwd naar onze offerte? Deze kunt u dan aanvragen door een e-mail te sturen naar info@hcscan.nl.