eHerkenning

Dé digitale sleutel voor ondernemers en de overheid

Human Capital Scan maakt waar mogelijk gebruik van eHerkenning voor de aanvraag van subsidies voor haar klanten. Human Capital Scan beschikt over het betrouwbaarheidsniveau 2+ zoals vereist voor deze aanvragen. Klanten machtigen Human Capital Scan middels de RVO Machtiging Subsidies zoals u <hier> kunt vinden.

Human Capital Scan beschikt over betrouwbaarheidsniveau 2+Hieronder kunt u meer lezen over eHerkenning.
Overheidsorganisaties bieden steeds vaker online hun diensten aan en bedrijven vinden dat prettig. Want wie online eenvoudig een bezwaarschrift kan indienen of een vergunning kan aanvragen, bespaart tijd en geld.

Inloggen bij de overheid
Vaak wordt er bij het aanvragen van bijvoorbeeld een vergunning of subsidie vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld. Daarom moet het online contact veilig en betrouwbaar zijn. De overheidsorganisatie wil natuurlijk weten of hij ook daadwerkelijk te maken heeft met de medewerker van het bedrijf die inlogt en of deze medewerker gemachtigd is om namens het bedrijf te handelen. Simpel gezegd: Is de persoon wie hij zegt dat hij is? En mag hij doen wat hij doet? eHerkenning controleert én bevestigt dit. Heel eenvoudig.

eHerkenningsmiddel: uw digitale sleutel
Als een bedrijf online diensten wil afnemen bij een overheidsorganisatie dan heeft hij een eHerkenningsmiddel nodig, de digitale toegangssleutel waarmee eenvoudig bij verschillende overheidsorganisaties inlogt. Een eHerkenningsmiddel is bijvoorbeeld een gebruikersnaam – wachtwoordcombinatie, eventueel aangevuld met sms of token. De middelen zijn onderverdeeld in vijf betrouwbaarheidsni¬veaus: van laag tot zeer hoog. Een eHerkenningsmiddel kan altijd gebruikt worden voor diensten met hetzelfde of een lager betrouwbaarheidsniveau. Het niveau van een eHerkenningsmiddel kan altijd verhoogd worden.

Veiligheid voorop
Bij online dienstverlening wordt informatie uitgewisseld tussen verschillende partijen. Dit kan openbare informatie zijn of juist gevoelige informatie. De aanvraag voor bijvoorbeeld een afvalcontainer is minder gevoelig dan de online inzage van een subsidieaanvraag. Om die reden schermt een overheidsorganisatie de online dienst de ene keer meer af dan de andere. Daarvoor hanteren zij vijf verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Het eHerkenningsmiddel moet minimaal aan het vereiste niveau voldoen.

Betrouwbaar netwerk
eHerkenning wordt geleverd door erkende aanbieders die zijn verenigd in een netwerk. eHerkenning is een samenwerkingsverband tussen de overheid en het bedrijfsleven en is georganiseerd als stelsel. In het stelsel zijn afspraken vastgelegd met als doel om samenwerking en zekerheid in het netwerk te garanderen. Alle aangesloten partijen conformeren zich hieraan.