Loonkosten.nl: Alles over de Whk premie

Maandag 23 november 2015

Alle werkgevers ontvangen eind november een brief van de Belastingdienst met hun gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) voor 2016. Dit is de premie die zij betalen voor de WGA en Ziektewet uitkeringen die de (ex)werknemers ontvangen. Helaas weten veel werkgevers niet welke kansen en risico’s hieraan verbonden zijn. Daarom lanceert Human Capital Scan deze week de website www.loonkosten.nl.

Op de website worden drie onderwerpen toegelicht: de gedifferentieerde premie Whk, eigenrisicodragen en de LoonkostenScan. Aangezien de brief van de Belastingdienst binnenkort bij u op de mat valt vormt deze brief de meest belangrijke aanleiding voor de nieuwe website. Op de site vindt men uitleg over de mogelijkheden om de premie te onderzoeken en te verlagen, maar er wordt ook aandacht besteed aan de korte bezwaartermijn van de Belastingdienst.

De premie is aanzienlijk: maximaal 4,28% van de loonsom!

Het premiepercentage kan er voor zorgen dat men voor een moeilijke beslissing komt te staan: eigenrisicodrager worden of bij het UWV blijven. Voor sommige (grote) werkgevers is het aantrekkelijker om eigenrisicodrager te worden en zelf de touwtjes in handen te nemen. Er wordt achtergrondinformatie gegeven over dit onderwerp én over de mogelijke besparingen die hiermee gepaard kunnen gaan.

Wilt u daarnaast meer informatie over andere wijzen om te besparen op loonkosten? Ook dan vindt u extra informatie op www.loonkosten.nl.


Terug naar overzicht