Eigenrisicodrager worden na 1 januari 2017

Donderdag 24 november 2016

Vanaf 1 januari 2017 worden de WGA vast en flex samengevoegd. Hierdoor moesten alle reeds verzekerde werkgevers een nieuwe WGA polis sluiten. Verzekeraars hebben zich in deze ‘uitstapronde’ voornamelijk op de prolongaties gericht. Deed de verzekerde werkgever niets, dan keerde hij automatisch terug naar het UWV voor minimaal 3 jaar.

Maar per 1 juli 2017 is er voor de huidige UWV verzekerden een nieuwe kans om eigenrisicodrager te worden. Mits dat voor uw organisatie ook een verstandige keuze is.

Schadeprofiel
Soms (maar zeker niet altijd) is de publieke premie voor WGA of Ziektewet via het UWV kostbaarder dan een private verzekering. Overstappen om eigenrisicodrager te worden voor de WGA en/of Ziektewet, kan dan voordelig voor u uitpakken, mits u uitgaat van de juiste gegevens en kennis heeft van de verplichtingen als eigenrisicodrager. Ons schadeprofiel helpt u hierbij.

Het schadeprofiel geeft u inzage in de historische schade, toekomstige risico’s en het (eventueel) te behalen premievoordeel met bijbehorende verplichtingen en kansen.

Dit profiel dient als basis om bij de verzekeraar een gepaste offerte te ontvangen. Maar het schadeprofiel geeft ook inzage of verzekeren überhaupt nuttig is.

Let op: 12-jaarsrisico
Men spreekt over een 12-jaarsrisico. Dit omdat de werknemer na twee jaar Ziektewet voor een periode van 10 jaar de WGA in kan stromen. Dit betekent dat er 12 jaar lang kosten verhaald kunnen worden op de werkgever. De verwachting is dat veel verzekeraars geen losse polissen meer zullen sluiten, zodat werkgevers eigenrisicodrager dienen te worden voor zowel de Ziektewet als de WGA. Dit om voldoende grip te houden op het 12-jaarsrisico.

Heeft u interesse in het schadeprofiel of wilt u meer informatie?
Bel ons dan gerust via 023 - 21 00 110. We zijn u graag van dienst.


Terug naar overzicht